Kan een gestreste huid rimpels veroorzaken?

Misschien heb je het weleens gehoord, dat stress rimpels kan veroorzaken? Maar is dit echt waar? Uit onderzoek blijkt dat het milieu, jouw levensstijl en emoties ervoor kunnen zorgen dat jouw huid beschadigd. Maar waarom raakt de huid precies gestrest en wat kun je er aan doen om de huid kalm te houden? Wij leggen het voor je uit.

Waardoor krijg je een gestreste huid?

Je levensstijl, factoren van buitenaf en jouw huidverzorging kan de oorzaak zijn van een gestreste huid. En dit kan leiden tot een rode en gevoelige huid. De huid kan zichzelf goed herstellen en genezen, maar wanneer er stress bij komt kijken wordt de kwetsbaarheid van de huid blootgelegd. Dit heeft een negatieve impact op de gezondheid van de huid, celvernieuwing en de tijd dat de huid herstelt. Dit zijn een aantal redenen waardoor de huid gestrest raakt:

Levensstijl:

  • Weinig rust, emotionele stress en moeheid.
  • Emotionele extremen.
  • Digitale stress.

Omgevingsfactoren:

  • Te veel tijd in de hitte, zon, wind of water.
  • Roodheid en uitslag door allergieën.
  • Bepaalde ingrediënten.

Huidverzorging:

  • Te veel peels, scrubs, reiniging en hevige ingrediënten gebruiken.
  • Te weinig gebruik maken van crèmes en de rest van jouw routine.

Hoe herken je een gestreste huid?

Een gestreste huid vertoont vaak de volgende symptomen: irritatie, roodheid, zwellen, strak en droog gevoel, tinteling, reactief, schilferig, ruw met een oneffen textuur en met groeven en expressielijnen.

Hoe ga je de strijd aan tegen roodheid?

Hiervoor moet je de huid van binnenuit verzorgen. Dit betekent dat je voldoende moet drinken en daarnaast ook voldoende waterrijk voedsel moet eten. Zorg daarnaast dat je jouw geest ook voldoende rust geeft, door voldoende rust te nemen en eens wat vaker voor jezelf te gaan doen. Zoek bijvoorbeeld een hobby die jou rust kan geven. Daarnaast is beweging ook erg belangrijk om stress tegen te gaan. Vergeet bovendien niet om een huidverzorgingsroutine te vinden die bij jouw huid past. Heb je last van een rode en geïrriteerde huid, zoek dan naar producten met kalmerende ingrediënten. 

Bestel jouw huidverzorgingsproducten gemakkelijk online!