Redenen waarom je vitamine E aan jouw huidverzorgingsroutine moet toevoegen

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de voordelen van retinol en vitamine C, maar hoe zit het eigenlijk met vitamine E. Je bent het vast wel eens tegengekomen in één van jouw huidverzorgingsproducten, meestal onder de naam tocoferol, maar je was waarschijnlijk niet bekend met de voordelen die dit ingrediënt biedt. Vitamine E biedt zelf niet alleen vele voordelen, maar boost ook andere actieve ingrediënten.

Vitamine E:

  1. Houdt zonneschade onder controle;

Vitamine E vormt een perfect duo met zonnebrand. Samen werken ze nog beter om de huid tegen zowel UV straling als vrije radicalen te beschermen. Het is een krachtige antioxidant die effectief is in het tegengaan van de vernietigende effecten van blootstelling aan de zon. Het is zeker geen vervanging voor zonnebrand, maar wel een perfecte aanvulling. 

  1. Een droge huid slurpt het direct op;

Heb je een droge huid? Uit onderzoek is gebleken dan vitamine E goede hydraterende effecten heeft. Dit ingrediënt is vet oplosbaar, waardoor het kan penetreren in de bovenste laag van de huid. 

  1. Geeft een boost aan andere antioxidanten;

Deze vitamine is zowel fantastisch alleen te gebruiken en werkt daarnaast ook nog eens goed samen met andere ingrediënten. Het wordt vaak gebruikt naast andere antioxidanten, zoals vitamine C. Dit omdat het de werking van deze ingrediënten versterkt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het de antioxidant werking met een factor 4 verhoogt, wanneer je deze ingrediënten samen gebruikt. 

  1. Biedt ook voordelen voor jouw haar en hoofdhuid;

Naast de voordelen die het biedt voor de huid, is het ook een perfect ingrediënt voor de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Vitamine E supplementen zijn perfect om de haargroei een boost te geven en voorkomt oxidatieve stress van de hoofdhuid. 

  1. Toegevoegd aan jouw dieet biedt het ook voordelen;

Crèmes en serums zijn niet de enige bron van vitamine E. Dit ingrediënt is ook effectief van binnenuit. Dit kun je halen uit bronnen als noten, spinazie, volkoren producten en olijf-/ zonnebloemolie. En ook bij jouw voeding zijn producten met vitamine C een perfecte combinatie met bovenstaande producten.

  1. Perfecte toevoeging in een oogcrème;

Kies voor een oogcrème die rijk is aan vitamine E. Dit product is perfect om fijne lijntjes en rimpels te vervagen en de huidtextuur te verbeteren. Bovendien is het ook effectief om donkere kringen te verminderen. De perfecte toevoeging aan jouw oogverzorging routine.

Bestel jouw huidverzorging gemakkelijk online op onze webshop!