Huidverzorging: feiten en mythes

Op het internet is veel te lezen over huidverzorging. En misschien heb je van jouw oma en moeder ook wat tips gehad… Maar kun je alles geloven wat je op het internet leest? Welke dingen moet je nu geloven en wat moet je vooral niet geloven? Wij hebben enkele mythes voor jou verzameld omtrent huidverzorging: 

De huid wordt verslaafd aan crèmes

NEE. De huid past zichzelf niet aan, aan de verzorging die je het geeft door minder vocht te gaan produceren. Een crème zorgt alleen voor een balans in de huid, door een gebrek aan vocht aan te vullen. Bovendien versterken ze de natuurlijke en beschermende lagen van de huid. 

Je kunt een handdoek gebruiken voor een gezichtsmassage

NEE. Je moet voorzichtig zijn wanneer je het gezicht droog maakt. Dep het gezicht zachtjes droog na het reinigen. Dit duurt misschien langer, maar zal de huid niet beschadigen. 

Door te scrubben droog je de huid uit

NEE. Door te scrubben verwijder je (zachtjes) onzuiverheden en dode huidcellen, bovendien stimuleer je celvernieuwing en verbeter je de bloedcirculatie. Daarnaast verwijder je overtollige oliën, zonder dat je de huid uitdroogt of dat de huid uit balans raakt. Let hierbij wel op dat je de huid niet te vaak scrubt. Beperk het tot 1 keer per week (maximaal 2x).

Tandpasta helpt bij het verminderen van puistjes

NEE. En dat is ook zeker geen goed idee. Sommige tandpasta bevatten zink en hebben ook werkelijk een uitdrogende en ontstekingsremmende werking. Maar tandpasta bevat vaak ook fluor en menthol. Deze ingrediënten irriteren de huid en maken de puistjes misschien zelfs erger. 

Chocolade zorgt dat je puistjes krijgt

NEE. Een ongezond dieet kan een negatief effect hebben op de huid. Echter zijn verstopte poriën voornamelijk de oorzaak van het ontstaan van puistjes. 

Je kunt niet verbranden/ bruinen in de auto

Dit is deels waar, maar 35% van UVB straling en meerendeel van UVA straling wordt WEL doorgelaten. Dus het is wel mogelijk om te bruinen en dat de huid beschadigd in de auto. Zorg er daarom voor dat je jezelf zelfs in de auto beschermt. 

De huid moet brandschoon zijn

NEE. Het is belangrijk dat je de natuurlijke vochtbarrière van de huid behoudt. Wanneer je de huid teveel reinigt, verwijder je de natuurlijke oliën van de huid. Wat er weer toe kan leiden dat de huid teveel olie gaat produceren. 

Beauty All In Webshop

Bij Beauty All In staat huidverbetering centraal. Op onze webshop bestel je gemakkelijk jouw huidverzorging online! En binnen een paar dagen heb jij jouw bestelling binnen.