De perfecte voeding voor de huid: watermeloen!

Welk fruit is jouw favoriet? In de zomer is een watermeloen toch heerlijk? En het voordeel is… het eten van watermeloen is ook nog eens goed voor de huid. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees dan vooral even verder. En neem de volgende keer in de supermarkt zo’n overheerlijke watermeloen mee.

Is watermeloen goed voor je?

Deze sappige vrucht zit boordevol voedingsstoffen. Het is rijk aan kalium, vitamine A, C en B. Bovendien bevat het ook nog eens lycopeen, de antioxidant die de vrucht zijn dieprode kleur geeft. Het bevat misschien niet zoveel vezels als ander fruit, maar is wel erg laag in calorieën en bevat veel water. Kortom, de perfecte vrucht voor deze zomer!

Wat is de voedingswaarde van dit stuk fruit?

 • Calorieën: watermeloen is relatief laag in calorieën. Een enkele portie bevat ongeveer 25 calorieën. 
 • Vitamines: de vrucht zit boordevol vitamines. De belangrijkste zijn vitamine A en C. 
 • Kalium: een portie watermeloen bevat ongeveer 4% van de aanbevolen kalium. 
 • Vezels: deze vrucht bevat een combinatie van oplosbare en onoplosbare vezels.
 • Koolhydraten: één portie bevat ongeveer 11 gram koolhydraten, een combinatie van zetmeel, suikers en voedingsvezels.
 • Vetgehalte: het heeft ook een zeer laag vetgehalte. Een portie bevat slechts 0,2 gram vet. 
 • Lycopeen: één van de belangrijkste voedingsstoffen in watermeloen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van dit stuk fruit?

 • Ontsteking behandelen: lycopeen heeft ontstekingsremmende eigenschappen. 
 • Hydrateren: de vrucht bestaat voor meer dan 90% uit water. Wat perfect is om het lichaam te hydrateren. Wat ook erg belangrijk is voor de huid.
 • Spierpijn verminderen: de vrucht heeft eigenschappen om pijnlijke spieren te verzachten na een zware work-out. 
 • Spijsvertering stimuleren: door het hoge gehalte water, draagt het bij aan de spijsvertering. Bovendien bevat het vezels, wat de spijsvertering ook stimuleert.
 • Huid verbeteren: watermeloen is een goede bron van vitamine C. Perfect voor de stimulatie van de productie van collageen. Bovendien biedt het een natuurlijke bescherming tegen de zon en worden diverse huidproblemen verholpen. De vitamine A in watermeloen is een andere belangrijke voedingsstof die belangrijk is voor de gezondheid van de huid.

En dat zijn slechts een paar van de voordelen van een watermeloen. Hebben we jou al overtuigd dat watermeloen niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed voor het lichaam en de huid? Daarnaast is de juiste huidverzorging ook van groot belang voor de gezondheid van de huid! Bestel jouw huidverzorging gemakkelijk online. Weet je niet precies wat je moet gebruiken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.